Specialisatie Winkelbeheer en etalage

Jouw talenten en interesses

Ben je commercieel ingesteld?
Ben je creatief?
Werk je graag in team?
Hou je van een uitdaging en ben je gedreven?
Wil je graag een eigen zaak opstarten in een aantrekkelijke winkelketen?

 

Leren is uitdagend

De leeronderneming is een unieke kans om het ondernemen al doende te leren. De leeronderneming van Visitatie is gelegen aan de Brugsesteenweg 492 in Mariakerke (Gent). Samen met je klasgenoten krijg je de kans om je eigen zaak op te richten, te promoten en te beheren. Gedurende de 7 maanden van de leeronderneming voer je onder meer een marktonderzoek uit en stel je een commercieel en een financieel plan op. Jullie hebben alle verplichtingen van een zelfstandige zaakvoerder en dat vraagt inspanningen, ook buiten de normale lesuren. Samen staan jullie garant voor het succes van de leeronderneming.

Visual merchandising

Je leert een eigen gezicht te geven aan je winkel. Je creëert etalages binnen een gekozen huisstijl, plant promotiecampagnes en werkt deze uit in functie van het imago van je winkel.

Winkelbeheer

Je bereidt de opstart van een zelfstandige detailhandel voor. Alle aspecten van het administratieve en commerciële beheer van een winkel komen aan bod.

Geïntegreerde proef

Als jaaropdracht werk je aan een dossier waarbij je de oprichting van je eigen onderneming voorbereidt.

Stage

Om zoveel mogelijk voeling te houden met de bedrijfsrealiteit loop je stage in een winkel. Elke week heb je een anderhalve dag stage. De blokstages zijn verspreid over het schooljaar in periodes van 1 tot 3 weken. Tijdens de stage van drie weken doe je ervaring op als rayonverantwoordelijke. Tijdens al deze stages ontwikkel je verder jouw commerciële vaardigheden en toets je jouw kennis aan de praktijk.

Jouw toekomst

Na dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer.

Je kunt aan de slag als verkoper/verkoopster, rayonverantwoordelijke, gerant(e) of je kunt een eigen zaak beginnen.

HBO5-opleiding:

  • Winkelmanagement 

Secundair-na-Secundair-opleiding:

  • Verkoop en Distributie