3e graad Boekhouden-Informatica (6e jaar)

Volg de lessen met jouw eigen laptop.
Boekhouden - Informatica

Jouw talenten en interesses

Heb je zowel interesse voor boekhouden als voor toegepaste informatica?
Denk je logisch en analytisch?
Werk je graag met cijfers?
Ga je graag nauwkeurig en ordelijk te werk?
 
Dan is de richting Boekhouden-Informatica misschien iets voor jou.
 

Leren is uitdagend

Bedrijfseconomie

In het vak bedrijfseconomie komen naast economische en boekhoudkundige aspecten ook juridische, zakelijk-communicatieve en informatica-aspecten (Office-pakket) aan bod. Na je opleiding heeft een boekhouding van een onderneming geen geheimen meer voor jou. Je boekt in een boekhoudpakket (BOB) alle verrichtingen. We staan zeer regelmatig stil bij de economische actualiteit. Wat in Vlaanderen, België, Europa en de wereld op economisch vlak gebeurt, gebruiken we als lesmateriaal. 

Tijdens de seminarie-uren leer je hoe een onderneming werkt door een eigen bedrijf op te richten. Je kiest voor een concept, je maakt een financieel plan, je onderzoekt de haalbaarheid van je project enz. Jouw voorstel wordt beoordeeld door specialisten (accountants).

Toegepaste informatica

Vanaf het 5e jaar leer je de programmeertaal C# hanteren. In je opleiding ontwikkel je onder andere een kassasysteem en leer je een volledig facturatiesysteem automatiseren.

Daarnaast krijg je een flinke dosis web development, waarmee je dynamische websites bouwt die ook op mobiele toestellen toegankelijk zijn. Je leert onder andere een webshop oprichten: je bouwt zelf een databank op en je schrijft daarvoor de programmacode. Voor dit alles gebruiken we de nieuwste methodes en performante software uit de bedrijfswereld.

Big data is een term die zeer actueel is en steeds meer aan belang wint. Je leert als beginnend data-analist grote hoeveelheden gegevens analyseren en presenteren. Al deze data hebben ook beveiliging nodig. Bij de component, data security, leer je hoe je kunt verhinderen dat belangrijke data en informatie van je bedrijf in verkeerde handen valt.

Tijdens de labo’s, nadat de theorie is aangebracht, kun je zelf aan de slag om de verschillende probleemstellingen op te lossen en jouw eigen softwareprogramma’s te bouwen. De leraar is er tijdens de labo’s om je te coachen.

Gastsprekers en bedrijfsbezoeken zijn voor jou een kennismaking met het bedrijfsleven. En in het laatste jaar loop je een veertiendaagse bedrijfsstage in een boekhoudkantoor, op een boekhoudafdeling van een bedrijf of een softwarebedrijf.

Jouw toekomst

Hoger onderwijs

Professionele bacheloropleiding:
  • bachelor in Bedrijfsmanagement (Accountancy-fiscaliteit),
  • bachelor in Communicatiemanagement,
  • bachelor in Multimedia en communicatiewetenschappen,
  • bachelor in Toegepaste informatica.
Andere professionele bacheloropleidingen zijn ook mogelijk:
  • bachelor in Sociaal werk,
  • bachelor in het Onderwijs (kleuter, lager en secundair).
Se-n-Se opleidingen:
  • KMO-ondernemerschap,
  • KMO-administratie,
  • Imobiliënbeheer.
Graduaatsopleiding:
  • Accounting Administration
  • Jurisch adminisstratieve ondersteuning