3e graad Logistiek (5e jaar)

Jouw talenten en interesses

  • Wil je graag goederen behandelen in een logistieke omgeving?
  • Spreekt rijden met verschillende interne transportmiddelen je aan?
  • Heb je ambitie om door te groeien in jouw job?
  • Ben je graag praktisch bezig?
  • Werk je graag zelfstandig of in een team?

… dan is de studierichting Logistiek zeker iets voor jou !

Leren is uitdagend

Tijdens de lessen logistiek leer je alles over soorten magazijnen, interne transportmiddelen en behandeling van goederen en transport. Tijdens de les bezoek je ook bedrijven en beurzen.

In een virtuele omgeving ga je aan de slag als magazijnier. Je ontvangt en slaat de goederen op in een distributiecentrum. Daarna verwerk je bestellingen en maak je de goederen klaar om te verzenden. Je beheert een magazijn en maakt kennis met een Warehouse Management Systeem.

Je volgt de opleiding ‘bestuurder interne transportmiddelen’ (heftruck en elektrische stapelaar). Daarvoor kan je een bijhorend attest behalen. Het attest verhoogt je kans op tewerkstelling.

Tijdens het werkplekleren train je de geleerde competenties in een logistiek bedrijf.

In de lessen Nederlands en Engels ligt de nadruk op de communicatieve vaardigheden en het praktisch taalgebruik in functie van het beroep.

Jouw toekomst

De studierichting Logistiek is arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het zesde jaar kan je direct aan de slag in de logistieke- en distributiesector.

Belangrijk is te weten dat de studierichting Logistiek je volop voorbereidt op een knelpuntberoep, waar de huidige talentmarkt dus heel veel kansen biedt aan jong afgestudeerden!