Wandelen en smullen op de tweedaagse Eupen – Luik

15 februari

[img id=1313 size=big Events/2023-2024/boswandeling.jpg /img]boswandeling

De leerlingen van 5OOS en 5LOG gingen begin februari op stap om Eupen en Luik te verkennen tijdens een tweedaagse. Yousra, een leerling uit 5OOS vertelt graag hoe deze uitstap verlopen is:

“We verzamelden om 8.50 u. aan de inkomhal van het station van Gent Sint-Pieters. Daar namen we dan de trein naar Eupen. Toen we aankwamen, gingen we meteen erna naar de hostel. Het was een eindje stappen naar het verblijf. Toen we aankwamen bij de hostel hebben we eerst alle bagage uitgepakt en alles op zijn plaats gezet. Vervolgens maakten we een wandeling in de Hoge Venen met behulp van een kaart met knooppunten. Tussendoor hebben we gedronken van een meertje met drinkbaar water. We zagen ook een grote stuwdam.

Na de wandeling hebben we ons opgefrist en smulden we van heerlijke gerechten in een lokale pizzeria. De volgende dag vertrokken we naar onze tweede bestemming, Luik. Daar gingen we de uitdaging aan bij de Montagne de Bueren. We beklommen de metershoge trappen en konden boven genieten van het mooie uitzicht.

Onze inspanningen werden beloond! Ik zou deze plekken nooit uit mezelf bezoeken en ik ben wel blij dat ik deze steden mocht ontdekken samen met mijn leraren en klasgenoten.