Cultuurdag 6des en 7des: een duik in migratieverhalen

10 maart

Donderdag 10  maart konden we – eindelijk – nog eens een volwaardige cultuurdag organiseren. Alles zat mee, zelfs de zon was van de partij. Ideaal scenario dus voor een wandeling in de kuip van Gent. Onze stad heeft een sterk migratieverleden en de opeenvolgende migratiegolven zijn duidelijk zichtbaar in het weefsel van de stad. Velen zijn hier blijven plakken om diverse redenen. Hierover iets te weten komen, was het doel van deze migratiewandeling.

De leerlingen wandelden van hotspot naar highlight en luisterden op elk van de 12 stopplaatsen naar de achterliggende verhalen. Intussen losten ze quizvragen op en mochten ze ergens halverwege een delicatesse proeven.

In de namiddag kwam socioloog / rapper Fatih De Vos met een Iraanse collega-rapper naar onze school om de leerlingen te initiëren in de wereld en de geschiedenis van de hiphop- en rapcultuur. Vanuit een persoonlijke getuigenis gaf hij de drijfveren aan om te rappen en maakte hij de leerlingen warm om groepsgewijs zelf een songtekst op te stellen en die rappend naar voor te brengen. Bij sommigen verliep dit aarzelend en met door stress gekleurde wangen, anderen deden dit met een zelfverzekerde flair en met de bijpassende moves alsof ze het al meermaals hadden gedaan.

Een schooldag was nog nooit zo snel voorbijgevlogen …

Meer informatie over