ONZE VIRTUELE HOED AF!

20 maart

Corona: het meest gegoogelde woord dezer dagen. Het belangt ieder van ons aan: niemand die niét  aan het journaal gekluisterd is. Beelden, statistieken, commentaren, getuigenissen … àlles erover verslinden we. Sociale media vormen het infuus om met elkaar in contact te blijven.

Het is vandaag internationale geluksdag, een beetje wrang en moeilijk in tijden van collectieve afzondering. En toch: we zijn het aan onszelf en onze geliefden verplicht. Nu economisch bijna alles plat ligt, zien we duidelijk goed wie alles recht houdt: honderden mensen in jobs die er maatschappelijk écht toe doen.

Onze 500 leerlingen en ons onderwijzend/ondersteunend personeel Visitatie kunnen niet dagelijks uit het schoolraam hangen en applaudisseren voor alle helden, de moedigen die hun nek uitsteken en echte burgerzin vertonen.

Vandaar deze Facebookpost: onze virtuele hoed af voor alle medische zorgverstrekkers, poetspersoneel, winkelbediendes in voedingszaken, postbodes, vuilnisophalers, mantelzorgers, vrijwilligers … die de boel draaiende houden en het beste van zichzelf geven. Oprecht respect. Moge zij de inspirerende voorbeelden zijn voor onze leerlingen in hun zoektocht naar een latere job.  

Dankjewel en #lookup!

Meer informatie over