6ACI en 6IT verkennen hoger onderwijs via ‘Winterlabs’

24 november

Nog een paar maanden en onze laatstejaarsleerlingen zetten de stap naar het hoger onderwijs. Bij het begin van het tweede semester beginnen wij voor hen volop met studiekeuzebegeleiding. Via infosessies, gesprekken en coaching proberen wij onze leerlingen wegwijs te maken in het aanbod van het hoger onderwijs.

Heel wat hogescholen organiseren steeds meer workshops, labo’s en infomomenten voor laatstejaarsleerlingen. Zo riep Arteveldehogeschool dit jaar ‘Winterlabs’ in het leven: een hele reeks boeiende workshops rond bepaalde thema’s.

Wij gingen alvast in op de uitnodiging. Dinsdag 19 november waren de leerlingen van 6ACI en 6IT te gast op de technologiecampus in Mariakerke. Ze maakten er kennis met de graduaatsopleiding ‘Programmeren’ en de bacheloropleiding ‘Grafische en digitale media’. Tijdens de ‘creative coding’-sessie verkenden ze Javascript en schreven ze een aantal codes. Ze leerden er een paar basiscodes en een aantal kneepjes van het digitale vak. Een heel leerrijke namiddag voor onze leerlingen die hierdoor alweer een stuk beter weten op welke manier een hogeschool te werk gaat.