Ondernemer voor de klas - Vlajo - 6MO

25 januari

In het kader van 'Ondernemers voor de Klas' – een initiatief van Vlajo[1] - kregen de leerlingen van 6MOa en 6MOb een echte ondernemer voor de klas. Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren immers met belangrijke vragen in het achterhoofd: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekenen ‘ondernemerschap’ en ‘ondernemer zijn’ nu precies?

Niets zo spannend om al deze vragen rechtstreeks aan een enthousiaste ondernemer en bedrijfsleider te kunnen stellen! Dit creëert een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren en vergroot het wederzijds begrip tussen potentiële werkgevers en toekomstige werknemers. Bovendien wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Op vrijdagvoormiddag 25 januari kwam de heer Guy Colpaert langs, CEO van de firma Intrum nv[2] te Gent. In een eerste deel legde hij uit waarvoor het bedrijf staat en deed hij zijn persoonlijk  ondernemersverhaal uit de doeken. De vragen die de leerlingen vooraf doorstuurden, vormden de leidraad van dit eerste deel.

In het tweede deel gingen de leerlingen zelf aan de slag. Eerst brainstormden ze over de competenties waarover een ondernemer moet beschikken. Daarna stonden ze stil bij de vraag over welke capaciteiten zij zouden moeten beschikken om bijvoorbeeld bij Intrum aan de slag te kunnen. Ze leerden vooral dat je ook als niet-ondernemer heel ondernemend in het leven kunt staan. De ontmoeting werd afgesloten met een aantal groepsfoto’s en het uitwisselen van enkele geschenken.

 

#vlajovibe #OvK19[1] Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemingen.

[2] Intrum nv (credit management services) is een incassobureau gelegen aan de Martelaarslaan in Gent.

Meer informatie over Handel (6e jaar)