5 tso: een hele dag Lichtstad

14 mei

Het was erg vroeg dag op maandag 14 mei. Om 6.30 uur hadden de leerlingen van 5 tso afspraak aan de sporthal van Bourgoyen. Maar voor een dagje op-en-af naar Parijs hadden ze veel over. De bijna voltallige crew van het vijfde jaar tso meldde zich present.

Na een viertal uur (en de gebruikelijke files op de péripherique) kwam de Eiffeltoren in zicht en even later stapten de leerlingen aan de Arc de Triomphe uit de bus. Ze deden een ommetje zodat ze selfiegewijs de fiere toren ook eens van erg nabij konden vereren. Daarna struinden ze op eigen houtje de Champs-Elysées af en waren ze mooi op tijd aan de piramide van het Louvre.

Een uurtje  later gaven ze zich over aan de betovering van de Seine: vanop le pont des Arts, en verder langs de rivierkades tot aan de Notre-Dame, waar sommigen zelfs een glimp van la Esmeralda meenden op te vangen.

De tocht liep verder langs één van de oudste plekken van Parijs, met name de kerk Saint-Julien-le-Pauvre. Via het Quartier Latin, le Jardin du Luxembourg, het Panthéon, la place de la Contrescarpe, kwamen ze thuis bij de grote moskee van Parijs, die hen gastvrij verwelkomde.

Even later stapten ze weer de bus op om huiswaarts te keren.

Meer informatie over