‘In het nachttheater van de poëzie’

19 februari

Onder deze ietwat mysterieuze titel/versregel trapten we op donderdag 25 januari Gedichtendag af. Elk jaar opnieuw slaan Nederland en Vlaanderen de handen in elkaar om één week lang gedichten (onder allerlei vormen en gedaanten) onder de aandacht te brengen. Dit jaar stond de relatie poëzie-theater centraal. Geen toeval, want beide vormen een mooie tandem.

De meeste jongeren hebben een broertje dood aan poëzie. In elk geval toch als het op papier staat, maar stroomt het binnen via ‘oortjes’, dán is het wel best OK. Om hen over hun lichte afkeer heen te helpen stuurden we al onze leerlingen intra muros (binnen de schoolmuren) op pad. In een aantal schoolgangen hingen in totaal 28 gedichten op. Telkens ontbrak één woord. De leerlingen mochten kiezen uit drie alternatieven: hun voorkeur duidden ze aan op een wedstrijdformulier. Uiteindelijk vonden ze het wel spannend af te wegen welk woord het best volgens hen paste. 

Intussen zijn de winnaars van de wedstrijd bekend:

  • uit de eerste graad: Gülüsan Celik (1Ab),
  • uit de tweede graad: Tessa De Jaeger (4OC),
  • uit de derde graad: Fulin Ölmez (6MOa).

Elk van hen wint een filmdoosje ter waarde van 16 euro. Het gaat om een Kinepolis-ticket met een voucher voor een drankje en een versnapering. Van harte proficiat aan deze drie leerlingen!

Meer informatie over