Klassfeer opkrikken met tweedaagse

02 februari

In de brief naar de leerlingen toe was het aangekondigd: onze school vindt het belangrijk dat elke leerling zich goed voelt, graag naar school komt en in een goede klassfeer les kan volgen. 

En omdat we dit gevoel nog wilden versterken, trokken de leerlingen van 4OR donderdagochtend 1 februari richting Moerkensheide in De Pinte. Daar wachtte 
Bart van On@break ons op in de blokhut waar we ook de avond en nacht zouden spenderen. Bart had eerst een rondje voorzien om het kerndoel van deze tweedaagse te herhalen, gevolgd door enkele spelletjes om ons warm te maken voor deze tweedaagse. Nadien ging de hele groep samen het bos in. Daar deden we heel wat teambuildingsactiviteiten; soms mét, soms zonder leraar: bijvoorbeeld blind muurlopen of blind de gemarkeerde boom zoeken in het bos zonder de leerlingenketting te breken. 

In de namiddag werden onze leerlingen uitgedaagd om opdrachten tot een goed einde te brengen. De beloning: per juist uitgevoerde opdracht ‘verdienden’ ze een waterballon om de leerkrachten mee te bekogelen. Ja, er zijn filmpjes van ... ;-)
 ‘s Avonds kookten we samen, speelden we gezelschapsspelletjes, grilden we köfte boven het kampvuur en keken we een film in de blokhut. 

Vrijdag werden we verwacht in Gentbrugge in De Werf. Daar werden de leerlingen aan het werk gezet in het atelier en maakten ze volledig zelfstandig een picknicktafel met behulp van de kennis van Thomas (De Werf).

We sloten de tweedaagse af met pannenkoeken en een terugkijkmoment onder leiding van Bart van On@break.


Meer informatie over 4e jaar Kantoor en Verkoop