Liège, on arrive tout de suite!

12 juni

De Verenigde Naties (VN) bedeelde Gent de rol toe van ‘SDG Voice’. Onze stad nam fier deze ambassadeursrol op zich met als doel deze SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelen bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken. In dat kader organiseerde op 16 mei een heuse lesmarathon om het thema ‘kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren’ in de kijker te zetten.

Met de klassen 6MO en 5MOa namen we niet alleen deel aan de lesmarathon, maar ook aan de daaraan gekoppelde wedstrijd. Daarbij werd gevraagd om met de SDG’s verder aan de slag te gaan in de les en het resultaat daarvan op Instagram te zetten met de hashtag #SDGGentLiege.

Op 8 juni kregen we het volgende bericht van Onderwijscentrum Gent: 

We zijn zeer verheugd u hierbij mede te delen dat uw school als winnaar van deze wedstrijd uit de bus is gekomen. Vooral de creatieve en enthousiaste manier waarop de leerlingen mee ‘ambassadeur’ werden, de lesthema- en vakoverschrijdende aanpak en de bijkomende onderlinge uitdaging gaven daarbij de doorslag. Hierbij nodigen we u uit voor een citytrip naar de stad Luik, met beide klassen die deelgenomen hebben. Hartelijk gefeliciteerd.

Op maandag 26 juni 2017 krijgen de leerlingen uit 6MO en 5MOa dan ook samen een georganiseerde daguitstap naar Luik cadeau, inclusief vervoer, gegidste rondleiding en maaltijd.

Weblink respectievelijke Instagrampagina’s:

5MOa: https://www.instagram.com/becomosdg.5moa

6MO:   https://www.instagram.com/becomosdg.6mo

Meer informatie over Handel (6e jaar)