Zesdejaars verkennen Bella Italia

13 juni

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de leerlingen van 6 bso en tso in mei een week op studiereis naar het prachtige Noord-Italië. Onder de deskundige leiding van leercoach/globetrotter Jan Vandenbroecke gingen we op culturele verkenning doorheen dit, van geschiedenis doordrongen, stukje Bella Italia.

Op zondag 7 mei zetten we de reis goed in met een fikse wandeling langs de schilderachtige kustlijn van de Cinque Terre. De weergoden waren ons goed gezind, waardoor de klaterende blauwe zee nog romantischer en verfrissender oogde dan ooit te voren. Na deze stevige portie sport en natuur kwamen de historische steden Lucca, Pisa, Firenze, Sienna en San Gimignano aan de beurt.  In Firenze zorgden de leerlingen van 6OMC voor een deskundige rondleiding.

Voor de liefhebbers van de Italiaanse wijn stond er ook nog een bezoek aan een wijndomein, inclusief degustatie, op het programma. De leerlingen en begeleidende leerkrachten genoten met volle teugen. Deze zeer geslaagde reis sloten we op vrijdag 12 mei af in het schilderachtige Venetië. Enkele gelukkigen onder ons pikten, in het kader van de Biënnale, de tentoonstelling van Jan Fabre mee.

Dank aan de leerlingen om er een toffe reis van te hebben gemaakt. De foto's tonen enkele fijne sfeerbeelden. Zelfs de speurtocht naar wifi zorgde – zoals uit de laatste foto blijkt - voor een warm ontmoetingsmoment.  

Meer informatie over