The battle for peace and love in a sustainable world

29 mei

Wie intekende op de lesmarathon van de stad Gent op 16 mei, kan als klas nog een extra uitdaging aangaan in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. De winnende klas krijgt een georganiseerde daguitstap naar Luik cadeau, inclusief vervoer, gegidste rondleiding en maaltijd. Deelnemen aan de wedstrijd kan als volgt: na 16 mei met de klas nog verder werken aan het thema van de duurzame doelstellingen of de gevolgde buitenschoolse les, en daarrond een originele foto, impressie of visualisatie ‘boetseren’. Hiervan post men dan vóór 1 juni een foto op Instagram met de hashtag #SDGGentLiege. Na 1 juni wordt de meeste originele inzending gekozen.

Stad Gent slaagde er als SDG-ambassadeur van de Verenigde Naties in om ter vervanging van een gewoon klaslokaal 84 originele leslocaties in de stad voor één dag aan te bieden. Op dinsdag 16 mei volgden circa 1 200 leerlingen van alle leeftijden en netten les buiten de traditionele schoolmuren. Ook de klassen 5MOa en 6MO van onze school deden mee aan de lesmarathon, en willen daar nu een vervolg aan breien door deel te nemen aan deze wedstrijd. Hiervoor gaven ze het officiële startschot op woensdag 17 mei door elkaar uit te dagen om zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingsdoelen op een creatieve manier voor te stellen en de wereld in te sturen.

Hun aanpak van deze wedstrijd kunt u volgen op hun respectievelijke Instagrampagina, speciaal voor deze wedstrijd aangemaakt:

·                5MOa: https://www.instagram.com/becomosdg.5moa

·                6MO: https://www.instagram.com/becomosdg.6mo

Let the battle begin!

Meer informatie over Handel (6e jaar)