LittleBosses wint publieksprijs Plan(k)gas 2017

23 mei

Op 8 mei kwam in de mailbox van Littlebosses het bericht binnen dat hun team uit 6MO één van de 5 genomineerden was voor de publieksprijs van de ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas.

LittleBosses is een fictieve onderneming die het verblijf van kinderen in een ziekenhuis wat aangenamer wil maken. Naast het inzetten van kinderanimatoren, verkoopt men producten zoals infusen in dierenvormen, kindvriendelijke kamerdecoratie (zoals een biologische krijtmuur) en zitzakken zodat de kamers minder saai ogen. Ook gepersonaliseerde pyjama’s en sjaaltjes voor kankerpatiëntjes behoren tot het productgamma.

De laatste fase bij het winnen van de publieksprijs was duidelijk: zoveel mogelijk likes verzamelen via Facebook. Opvallend, niet alleen de leden van LittleBosses (Isaline, Chiara, Gilles, Niké en Jutta) zetten hun beste beentje voor, maar de hele klas 6MO ging er als één blok voor. Familie en vrienden, oud-leerlingen 6HA, stageplaatsen, Buffalo-supporters, stakeholders school … iedereen kreeg de vraag voorgeschoteld om hen te steunen.

Het werd een nek-aan-nekrace met een school uit Tessenderlo. Op vrijdagmorgen 19 mei stond de teller van LittleBosses op 1 200 likes. Diezelfde morgen stapten de 5 leerlingen dan ook met een goed gevoel de wagen van coach G. Carton in en trokken ze naar de finale die plaatsvond in Kinepolis Antwerpen. Bij aankomst kregen ze ’s middags eerst nog een lunch aangeboden door de organisatie, waarna de finale kon beginnen. In het kader van de publieksprijs moest elk team zijn ondernemingsplan nog eens kort voorstellen voor de jury en het aanwezige publiek.

Gewapend met popcorn en cola was het daarna wachten op het verdict van de jury die controleerde of alles wel correct was verlopen met de likes. En ja hoor, toen de naam LittleBosses weerklonk sprongen de leerlingen eerst een gat in de lucht, waarna de vreugde onmiddellijk gedeeld werd met de volledige klas. Een unieke week met een unieke apotheose, wat de klas 6MO een enorme boost geeft om er nog een maand keihard tegenaan te gaan om hun uiteindelijke hoofdprijs te behalen: het diploma hoger secundair onderwijs.

Dank u wel aan iedereen die de betrokken leerlingen direct of indirect verwende met een like.

Meer informatie over Handel (6e jaar)