Becomo en Euroscola

01 juni

BECOMO staat voor ‘bedrijfseconomie in de derde graad Marketing en Ondernemen (MO)’. De rode draad vormt het digitaal platform CourseSites: niet alleen een leidraad voor alle leerstof, maar ook voor alle bedrijfseconomische projecten. De oranje banner verwijst naar het 5e jaar, de blauwe banner naar het 6e. Onder de noemer ‘Europa en ik’ komt binnen dit digitaal leerplatform de EU als vakoverschrijdende eindterm nu ook al jaren aan bod in de 3e graad MO. Niet alleen theoretisch, maar ook via allerlei projecten zoals workshops, bezoeken aan Europese instellingen en deelname aan wedstrijden.

 In het kader van de wedstrijd Euroscola breiden we dit digitaal platform nu ook uit met enkele accounts sociale media: Facebook, Twitter en Instagram. Via deze kanalen willen we samen met de leerlingen 3e graad MO onze Europese avonturen regelmatig met u delen:

 Facebook: https://www.facebook.com/BecomoEuroscola/,

Twitter: https://twitter.com/BecomoVisitatie,

Instagram: https://www.instagram.com/becomovisitatie.

 Euroscola is een project georganiseerd door het Europees Parlement waarbij scholen elkaar ontmoeten in Straatsburg voor een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Voor zover mogelijk zijn alle EU-landen vertegenwoordigd, maar wel door maximaal één school per land.

 Het Informatiebureau van het Europees Parlement in België doet de selectie voor Belgische scholen. Om met je klas geselecteerd te worden, moet je - naast het uitwerken van een communicatieplan - een originele klasfoto sturen en een videoclip maken met daarin volgende onderdelen:

·                Een korte voorstelling van je school/klas.

·                Wat is jullie motivatie om deel te nemen aan Euroscola?

·                Wat is jullie favoriete thema voor Euroscola? Welk thema vinden jullie belangrijk?

Weblink videoclip: https://youtu.be/4v8986PhnXs

PS: de muziek die te horen is op de achtergrond, werd gecomponeerd en uitgevoerd door Merita Muriqi, leerlinge 5MOa.

Meer informatie over Handel (6e jaar)