6MO en wedstrijd ‘Win Herman’

10 mei

Europa staat voor een scharnierjaar: er zijn cruciale verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland, de Britten startten de onderhandelingen om de Unie te verlaten, de vluchtelingencrisis is nog niet verteerd en het terrorisme blijft dreigen. Europa vierde op 25 maart de 60e verjaardag van het Verdrag van Rome. Maar in plaats van terug te blikken, dringt zich de noodzaak op om de uitdagingen van vandaag te begrijpen. VRT NWS lanceerde daarom ‘Europa, nu of nooit’, een nieuwsaanbod op radio, tv en online. Met als blikvanger, de app Wakosta: een interactieve app (voor mobile, tablet en desktop) waarmee u kunt uitzoeken hoe de Europese Unie werkt door na te gaan waar geld heengaat (https://europawakosta.deredactie.be/).

Het aanbod van ‘Europa nu of nooit’ bestaat bovendien uit meer. Begin maart werden 800 middelbare scholen gecontacteerd. Een klas uit de derde graad kon ‘Herman Van Rompuy winnen’. Hoe? Door met een klas een filmpje te maken over wat Europa voor hen betekent. Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad, zou dan zelf de meest creatieve video kiezen. De winnende klas kon dan een uur lang vragen stellen over Europa aan gastleraar Van Rompuy.

Hoewel de tijd heel beperkt was, ging klas 6 Marketing en Ondernemen (6MO) - met de steun van klas 5MOa en onder begeleiding van coach Geert Carton - de uitdaging aan. De voorbereiding en het uiteindelijke resultaat kunt u via volgende weblinks bekijken.

Weblink fotomontage voorbereiding en uitvoering videoclip: https://youtu.be/6J-ghtmaqzY

Weblink videoclip: https://youtu.be/Clbspp7Ajxw

Meer informatie over Handel (6e jaar)