Envision

19 januari

Op 19 januari gingen de leerlingen van 3 tso in het kader van de lessen bedrijfseconomie op bedrijfsbezoek. Dit als start van het vakoverschrijdend project ‘Envision’.

Met dit vakoverschrijdend project in het 3e jaar Ondernemen en IT slaat Visitatie Mariakerke een brug tussen het onderwijs en de plaatselijke bedrijfswereld.

De leerlingen worden ingedeeld in kleine groepjes van 3 à 4 leerlingen. Zij krijgen een eigen bedrijf toegewezen waar ze zelfstandig op bezoek gaan.

De bedrijven van hun kant engageren zich om onze leerlingen tijdens een bedrijfsbezoek concrete informatie aan te bieden. Precies doordat ze specifieke documentatie ter beschikking stellen, bieden ze onze leerlingen de kans inzicht te verwerven in de werking van het bedrijf.

De leerlingen verwerken nadien alle informatie tot een presentatie. Dit alles resulteert in een heuse bedrijvenbeurs, waarbij de leerlingen ‘hun’ bedrijf vertegenwoordigen. Het vormt zowat de climax van het opzet. Vakken als bedrijfseconomie, toegepaste informatica en Nederlands worden naadloos in de opdracht geïntegreerd.

We kijken reikhalzend uit naar de resultaten!
Aan alle leerlingen van 3 tso, go for it …!

Hebben we je interesse kunnen prikkelen? Maar ben je nog nieuwsgierig naar de boodschap achter de naam ‘envision’, neem dan zeker een kijkje op onze projectsite envision.visitatie.be!

Meer informatie over 4e jaar Handel-Talen 4e jaar Handel