6MO onderneemt quizzend / quizt ondernemend

22 november

Binnenkort nemen de leerlingen van 6 Marketing en Ondernemen (6MO) opnieuw deel aan de Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas. Om hen hierop al wat voor te bereiden, kregen ze op dinsdag 22 november 2 lesuren lang een ondernemersquiz voorgeschoteld met zowel theoretische vragen als praktische proeven. 
 
Via het digitaal leerplatform CourseSites gingen ze eerst individueel aan de slag: 50 vraagjes m.b.t. ondernemen passeerden de revue. Daarna werkten ze per simulatiebedrijf samen om 150 vragen - verdeeld over 10 theoretische rondes - op te lossen. Om hun punten te verdubbelen mocht elk simulatiebedrijf vooraf een joker inzetten op een bepaalde ronde naar keuze (marketing, boekhouden, verzekeringen, belastingen …). 
 
Tussendoor werkte elke groep ook aan 7 praktische proeven: het opstellen van een balans, factuurberekening, ontleden van een huurcontract, kostprijsberekening … Om alles tijdig te kunnen afleveren, was heel wat teamoverleg nodig.
 
Uiteindelijk haalde simulatiebedrijf Welltopia (Théo, Youssef, Hicham, Amor en Ilias) het heel nipt van de simulatiebedrijven Boem Boem Room en T-rings.
 

Meer informatie over Handel (6e jaar)