Heropening simulatiebedrijven 6MO

26 oktober

Op woensdagavond 26 oktober 2016 vond de officiële heropening plaats van de simulatiebedrijven Boem Boem Room, T-rings en Welltopia. De leerlingen van 6MO dompelden de aanwezigen onder in de virtuele wereld van deze schaduwfirma’s. Als nieuwe personeelsleden stelden zij er hun gloednieuwe productassortiment voor en overtuigden ze de kooplustigen van hun ondernemerskwaliteiten.

Vanaf maandagnamiddag al waren de 15 leerlingen druk in de weer om hun beursstanden vorm te geven: het schilderen van de balies in de huiskleur van hun onderneming, het inbinden van catalogussen, het ontwerpen en in elkaar steken van decoratiemateriaal …. Op woensdagnamiddag toverden ze het OLC1 om tot een echte beurslocatie. Tegen 19.00 uur was iedereen piekfijn uitgedost, klaar om de genodigden te ontvangen: ouders, familie, oud-leerlingen 6HA, leerkrachten en leerlingen 5MO. 

Wie zich vooraf had ingeschreven, ontving bij het begin van de avond een gepersonaliseerde beurskaart ter waarde van 3 000 euro (virtueel welteverstaan). De klanten  kregen de tijd om in diverse catalogussen te bladeren, hun productkeuze te maken en aankopen te verrichten. Om een handelskorting te bekomen dienden ze soms enkele originele uitdagingen aan te gaan. De ‘aangekochte’ goederen kregen ze uiteraard niet mee naar huis, maar de verkregen orderbevestiging leverde wel het bewijs van de transactie.

Tijdens deze beurs verzorgden de leerlingen van 5MO de receptie. In tegenstelling tot de aangekochte goederen, was het aangeboden drankje wél echt!

Meer informatie over Handel (6e jaar)