Binnenkort een gloednieuwe leeronderneming

21 oktober

Nog even aftellen en op donderdag 24 november is het zo ver. Wij, leerlingen van het specialisatiejaar Retailmanagement en Visual Merchandising openen dan onze leeronderneming.   Unizo Stichting Onderwijs & Ondernemen ondersteunt ons bij deze opstart.  Zo namen we op vrijdag 21 oktober in Syntra Gent gratis deel aan een ondernemersdag voor leerondernemingen. Ook deelnemers van andere scholen waren erbij betrokken.

Het enthousiasme van Lothar De Keyne, student-ondernemer van het jaar, werkte aanstekelijk en gaf ons goede moed om verder te gaan. De workshop 'E-commerce voor dummies' duwde ons met de neus op de feiten: het opzetten van een aantrekkelijke website en het inzetten van sociale media is een absolute must. 

Dat we in de loop van het jaar met conflicten geconfronteerd zullen worden, is een zekerheid.  Maar de workshop 'Conflicten: hoe vermijden of hoe lossen we ze op?' gaf ons heel wat tips & tricks mee om mogelijke conflicten met klanten, leveranciers, concurrenten ... het hoofd te bieden.

Tot slot stelden de deelnemende leerondernemingen zich kort aan elkaar voor en zetten ze hun jaarproject in de kijker. Ook wij deden dat waardoor we met veel enthousiasme uitkijken naar 24 november!

Meer informatie over Winkelbeheer en etalage