Eureka, ik onderneem!

06 oktober

Op donderdag 6 oktober woonden 6ACI, 6IT en 6OMC (in de voormiddag) en 6MO (in de namiddag) in theaterzaal Scala het toneelstuk Eureka, ik onderneem! bij. Het ging om een coproductie van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) en Uitgezonderd. Theater! uit Lokeren.


Drie acteurs van wie één de rol van presentator op zich nam, sloegen de handen in elkaar en stampten in samenwerking met het publiek binnen de duur van de voorstelling een virtuele onderneming uit de grond. Dat ze daarbij de hulp van de toeschouwers inriepen, sprak voor zich. Het publiek besliste welke zaak uiteindelijk werd opgericht (een datebar, een kappersbar of …). En het brainstormde mee over de naam, het logo, de te voeren promocampagne enzovoort. Spelenderwijs doorliepen de toeschouwers het hele oprichtingsproces en raakten ze zich bewust van het feit dat hierbij heel wat lef, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen nodig zijn.

Dat niet elke opstart van een zaak geheel probleemloos verloopt, vertelden de oprichters van de gloednieuwe Gentse eetbar Fithap. Met hun eerlijke getuigenis zorgden ze ervoor dat onze leerlingen na de voorstelling nog even enthousiast maar een stuk realistisch(er) over ondernemerschap denken.