Een vijfsterren school

01 januari

Burgemeester Termont spelt Visitatie 5 sterren op!

Zeg dat burgemeester Termont het gezegd heeft: Visitatie verdient zijn vijf sterren! De leerkrachten slaagden erin om de vijf uitdagingen van Daniël Termont te vervullen. De school is groener, aantrekkelijker en gezonder, haalde de band met de buren sterker aan en is op weg om wereldberoemd te worden. Daar zal het nieuwe gebouw waar vrijdag 13 november officieel de eerste steen voor gelegd is, ongetwijfeld een handje bij helpen.

“Lesgeven, dat doe je met al je zintuigen”, zegt Daniël Termont, burgemeester van Gent. En dus schotelde hij voor elk zintuig een uitdaging voor de neuzen van de leerkrachten van Visitatie.

  • A: horen. Maak de school op een alternatieve en creatieve manier bekend.
  • Team B: zien. Maak een bestaand lokaal of een gang mooier, gezelliger en aantrekkelijker.
  • Team Letters: smaak. Verwen de smaakpapillen op de eerstesteenlegging van de nieuwe school.
  • Team Cijfers: geur. Breng gezondheid en groen op school.
  • Team Office en Retail: voelen. Verbeter de feeling met de buren.

Alle teams slaagden glansrijk in hun opdracht en dus mocht Termont de school 5 sterren toekennen. Het belooft meteen een goede start te worden in een gloednieuw gebouw.

In samenwerking met Scholen van Morgen bouwt Visitatie immers een nieuwbouw van 1.350 vierkante meter. Aansluitend op het bestaande gebouw komen er 8 klassen, een vergaderzaaltje, een cafetaria, sanitair, burelen voor de administratie en een nieuwe onthaalbalie. Tussen het bestaande en het nieuwe gedeelte is er een recreatieruimte voorzien. In het najaar van 2016 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.

 

Maandag komen jullie binnen in een "gepimpte" school. In het vorige filmpje zagen jullie reeds de uitdagingen van Burgemeester Daniël Termont. Het eindresultaat van onze Eerstesteenlegging en Visitatie On The Rocks zien en horen jullie in deze clip.#Scholen van Morgen #Broeders van Liefde

Geplaatst door Visitatie op zaterdag 14 november 2015

Meer informatie over Boekhouden-Informatica (6e jaar)