Specialisatie Business support

Profiel

Commercieel medewerker binnendienst - Onthaalmedewerker

Een uitdagende leeromgeving

Business support

Tijdens de lessen Business support run je samen met je klas een oefenfirma. Hierin leg je contacten met andere oefenfirma’s en leer je aan‑ en verkopen. Je doet ook de administratieve, boekhoudkundige en financiële verwerking van deze activiteiten in een ERP-omgeving (bedrijfsondersteunende software zoals Navision). Multimedia spelen een belangrijke rol, je leert dan ook werken met verschillende pakketten zoals Adobe Acrobat Pro, Adobe InDesign. Daarnaast beheer je de webshop van de oefenfirma.

STAGE

Elke week loop je één dag stage om competenties te verwerven.. Dankzij 4 blokstages van telkens 2 weken krijg je deze competenties nu helemaal onder de knie.

Belangrijke onderdelen in de vorming

PAV

In het vak PAV (Project algemene vakken) verwerf je de nodige bagage om later op eigen benen te staan. Je krijgt praktische informatie over financiële zaken (budgetbeheer, verzekeringen ...), solliciteren, verplichtingen bij het afstuderen. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling). Je besteedt aandacht aan wat in de maatschappij gebeurt. Gastsprekers en praktijksessies geven je bovendien extra tips om in het 'echte' leven te staan.

TALEN

In de vakken Frans en Engels ligt de nadruk op de communicatieve vaardigheden en het praktisch taalgebruik in functie van het beroep.

Instap

Als je het 6e jaar Office of Retail beëindigd hebt, kun je kiezen voor dit specialisatiejaar. Ook als je een andere bso-richting volgde, is deze specialisatie mogelijk op voorwaarde dat je voldoende gemotiveerd bent.

Logisch vervolg

Na dit specialisatiejaar ontvang je het diploma secundair onderwijs. Je kunt aan de slag als onthaalmedewerker, commercieel medewerker binnendienst of medewerker klantendienst. Verdere studies zoals HBO5 (Bedrijfsorganisatie, Marketing, Boekhouden of Winkelmanagement) zijn ook mogelijk.