Specialisatie Logistics

Profiel

Magazijnmedewerker - Heftruckchauffeur

Een uitdagende leeromgeving

LOGISTIEK

Je volgt een aantal opleidingen zoals Bestuurder interne transportmiddelen (heftruck en elektrische stapelaar), Warehouse Management System, B-VCA (veiligheid), ADR (vervoer van gevaarlijk transport over de weg) en Eerste Hulp. Voor deze opleidingen behaal je telkens een bijbehorend attest. Dit verhoogt je kans op tewerkstelling. Tijdens deze opleiding bezoek je ook bedrijven en beurzen.

STAGE

Eén dag per week loop je stage in jouw logistiek bedrijf om competenties te verwerven. Dankzij 5 blokstages van telkens 2 weken krijg je deze competenties nu helemaal onder de knie.

Belangrijke onderdelen in de vorming

PAV

In het vak PAV (Project algemene vakken) verwerf je de nodige bagage om later op eigen benen te staan. Je krijgt praktische informatie over financiële zaken (budgetbeheer, verzekeringen ...), solliciteren, verplichtingen bij het afstuderen. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling). Je besteedt aandacht aan wat in de maatschappij gebeurt. Gastsprekers en praktijksessies geven je bovendien extra tips om in het 'echte' leven te staan.

TALEN

In de vakken Frans en Engels ligt de nadruk op de communicatieve vaardigheden en het praktisch taalgebruik in functie van het beroep.

Instap

Als je het 6e jaar Office of Retail beëindigd hebt, kun je kiezen voor dit specialisatiejaar. Ook als je een andere bso-richting volgde, is deze specialisatie mogelijk op voorwaarde dat je voldoende gemotiveerd bent.

Logisch vervolg

Na dit specialisatiejaar ontvang je het diploma secundair onderwijs. Magazijnier is momenteel een knelpuntberoep! Tewerkstelling in de logistieke sector is dan ook gegarandeerd. Je kunt ook kiezen voor verdere studies zoals de HBO5 opleiding (Logistiek, transport en mobiliteit) of de SE-N-SE (Internationaal transport en goederenverzending).