3e graad IT en Netwerken

Volg de lessen met jouw eigen laptop.

Profiel

SOFTWAREONTWIKKELING - NETWERKBEHEER

Een uitdagende leeromgeving

Bepaalde leerinhouden van bedrijfseconomie, toegepaste informatica, wiskunde en talen verwerk je zelfstandig en onder begeleiding van je vakleraren. Hierbij maak je gebruik van ons digitaal leerplatform. Studiewijzers en zelfevaluatie helpen je bij het ontwikkelen van vaardigheden die van belang zijn voor het verder studeren in het hoger onderwijs.

Bedrijfsbezoeken en gastsprekers zijn voor jou een kennismaking met het bedrijfsleven. En in het laatste jaar loop je een veertiendaagse bedrijfsstage.

Belangrijke onderdelen in de vorming

TOEGEPASTE INFORMATICA

Binnen de bedrijfsgerichte component krijg je een gespecialiseerde vorming toegepaste informatica: beheer van computersystemen en netwerken, gebruik en beheer van softwarepakketten en programmatie.

BEDRIJFSECONOMISCHE VORMING

In het vak bedrijfseconomie komen naast economische aspecten, ook juridische, zakelijk-communicatieve en informatica-aspecten (Office-pakket) aan bod.
Door op het einde van je opleiding het attest bedrijfsbeheer te behalen, kun je je als zelfstandige vestigen.
Tijdens de geïntegreerde proef (software- en hardwareprojecten) en je stage maak je kennis met de nieuwste technologieën en de bedrijfswereld.

Instap

Volgde je 2e graad Handel, dan is dit de ideale voorbereiding voor je start in Informaticabeheer.
Door zijn brede basis, uitdagende lesinhouden en ruime toekomstmogelijkheden is Informaticabeheer ook een goede studierichting als je uit de 2e graad van het aso komt. Ook vanuit de 2e graad Handel-talen kun je de overstap maken naar de 3e graad Informaticabeheer mits bijscholing voor wiskunde en informatica. We bieden hiervoor begeleiding als je dat wenst.

Logisch vervolg

HOGER ONDERWIJS

Nadat je de studierichting Informaticabeheer volgde, ben je voorbereid op een professionele bachelor. Een greep uit de mogelijkheden:

  • bachelor in Toegepaste informatica,
  • bachelor in Bedrijfsmanagement,
  • bachelor in Communicatiemanagement,
  • bachelor in Multimedia en communicatietechnologie,
  • bachelor in Elektronica-ICT.

Ook andere professionele bacheloropleidingen zijn mogelijk:

  • bachelor in Sociaal werk,
  • bachelor in het Onderwijs (kleuter, lager en secundair),
  • …