3e graad Accountancy en IT

Volg de lessen met jouw eigen laptop.
Boekhouden - Informatica

Jouw talenten en interesses

Denk je logisch en analytisch?
Ga je graag nauwkeurig en orderlijk te werk?
Heb je zowel interesse voor boekhouding als voor toegepaste informatica?
 

Leren is uitdagend

Bedrijfseconomie

In het vak bedrijfseconomie komen naast economische en boekhoudkundige aspecten ook juridische, zakelijk-communicatieve en informatica-aspecten (Office-pakket) aan bod. Na je opleiding heeft een boekhouding van een onderneming geen geheimen meer voor jou. Je boekt in een boekhoudpakket (BOB) alle verrichtingen. We staan zeer regelmatig stil bij de economische actualiteit. Wat in Vlaanderen, België, Europa en de wereld op economisch vlak gebeurt, gebruiken we als lesmateriaal

Met de virtuele oefenfirma doe je heel wat praktische ervaring op in het laatste jaar. Je runt dan een eigen boekhoudkantoor (Count-it) waarin je de volledige boekhouding voert van een andere oefenfirma en waarbij je een computertoepassing ontwikkelt om een bedrijfsadministratief probleem op te lossen.

Door op het einde van je opleiding het attest bedrijfsbeheer te behalen, kun je je als zelfstandige vestigen.

Toegepaste informatica

Vanaf het 5e jaar leer je de programmeertaal C# hanteren. In je opleiding ontwikkel je onder andere een kassasysteem en leer je een volledig facturatiesysteem automatiseren.

Daarnaast krijg je een flinke dosis web development, waarmee je dynamische websites bouwt die ook op mobiele toestellen toegankelijk zijn. Je leert onder andere een webshop oprichten: je bouwt zelf een databank op en je schrijft daarvoor de programmacode. Voor dit alles gebruiken we de nieuwste methodes en performante software uit de bedrijfswereld.

Big data is een term die zeer actueel is en steeds meer aan belang wint. Je leert als beginnend data-analist grote hoeveelheden gegevens analyseren en presenteren. Al deze data hebben ook beveiliging nodig. 

Coaching en stage

Tijdens de labo’s, nadat de theorie is aangebracht, kun je zelf aan de slag om de verschillende probleemstellingen op te lossen en jouw eigen softwareprogramma’s te bouwen. De leraar is er tijdens de labo’s om je te coachen.

Gastsprekers en bedrijfsbezoeken zijn voor jou een kennismaking met het bedrijfsleven. En in het laatste jaar loop je een veertiendaagse bedrijfsstage in een boekhoudkantoor, op een boekhoudafdeling van een bedrijf of een softwarebedrijf.

Jouw toekomst

Een professionele bacheloropleiding:

 • bachelor in Bedrijfsmanagement (Accountancy-fiscaliteit)
 • bachelor in Communicatiemanagement
 • bachelor in Multimedia en communicatiewetenschappen
 • bachelor in Toegepaste informatica

HBO5- opleiding:

 • Fiscale wetenschappen
 • Openbare besturen

Andere professionele bacheloropleidingen

 • bachelor in Sociaal werk
 • bachelor in het Onderwijs (kleuter, lager en secundair)

Secundair-na-Secundair-opleidingen:

 • KMO-ondernemerschap
 • KMO-administratie
 • Immobiliënbeheer